Apple Nokia’nın Ürettiği Sağlık Ürünlerini Satmayacak
Apple; Nokia’nın sahibi olduğu Withings’in ürettiği ürünleri satmayacağını açıkladı.
Hepimizin bildiği gibi Nokia firması 32 ayrı sahibi bulunduğu patent ihlali gerekçesiyle Apple hakkında dava açmıştı. Apple’da bunun üzerine misilleme yaparak Nokia’nın sahibi olduğu yan şirketi olan Withings ürünlerinin Apple Store mağazalarında satışını durdurdu. Withings firması vücut baskülü, akıllı vücut çözümleme cihazı ve kablosuz kan basıncı monitörü gibi ürünleri üretiyordu. Ancak bu ürünler artık Apple mağazalarında satılmayacak.
Nokia, 2016 yılının başlarında 192 milyon dolara Withings’i satın alarak şirket bünyesine katmış olup Withings’i dijital sağlık birimine bağlayarak yeni ürünlerin üretimine devam ediyordu. Bu ürünlerin uygulamaları ise henüz Apple Store‘dan kaldırılmadı, yüklenmesi devam ediyor.
Apple Withings uygulamalarını ise henüz Apple Store‘dan kaldırılmadı. Apple sadece Nokia ile değil bundan önce de farklı firmalarla olan anlaşmazlıklarında Apple Store’ları bir koz olarak kullanmıştır. Apple Store hatırı sayılır bir satış grafiği ile diğer firmaların ürünlerini satmak için can attığı bir online platform ve mağaza. Apple bu gibi anlaşmazlıklarda sıkıntı yaşadığı firmaların ürünlerinin satışını durdurarak ilgili firmaya göz dağı veriyor.