Gmail’de Güvenlik Açığı Bulundu.
Gelmiş geçmiş en popüler e-posta uygulamalarından olan Google‘ın sahibi olduğu Gmail’de çok büyük bir güvenlik açığı tepit edildi.
Gmail‘de keşfedilen güvenlik zaafiyeti Gmail Hacklendi şeklinde yorumlanınca kullanıcıları tedirgin etti. En çok güvendikleri Google‘da bile demek ki açıklar olabiliyordu. Bu açığı Pakistanlı bir yazılım geliştirme öğrencisi olan Ahmed Mehtab tarafından keşfedildi. Mehtab‘ın keşfettiği güvenlik açığı oldukça ilginç. Aynı kullanıcıların açtığı birden fazla Gmail hesaplarıyla ilgili yola çıkan Ahmed Mehtab bu mail hesaplarını Google‘ın ortak hesap olarak algıladığını keşfetti. Eğer bu hesaplardan biri kullanılmadan kalırda kapatılırsa işte olay burada ortaya çıkıyor. Başka birisi bu kapanan hesap için yeni mail hesabı açtığında bu hesap kanalıyla diğer hesaplara da ulaşabildiğini tespit etti.
Bunu Google firmasıyla paylaşan Ahmed Mehtab Google tarafından para ödülüyle ödüllendirildi. Bu açığı tespit etmesiyle ülkesinde oldukça popüler olan Ahmed basında da genişçe yer aldı. Ayrıca bu konuda seminerler vermeye başladı.
Sonunda Google da açık bıraktı demekki. Oysa çok güvenli diye biliyorduk Gmail i